bullet-journal-1

Löysin ihan sattumalta Pinterestin kautta tien ulkomaisille Bullet Journal -sivuille tässä vuoden vaihteen jälkeen ja ihastuin heti. Bullet journal on itse tehty kalenteri, johon voi tärkeiden päivämäärien lisäksi tehdä omia tilastoja esimerkiksi liikunnasta ja kirjoitella kaikenlaisia muistilistoja. Itse ihastuin erityisesti siihen, miten nätisti ihmiset olivat omat bullet journalinsa koristelleet. Pitihän sitä sitten minunkin tietysti kokeilla.

Ajattelin pärjääväni ainakin näin aluksi ihan tavallisella kierreselkäisellä muistikirjalla, jonka ostin parilla eurolla. Ostetaan sitten ensi vuonna hienompi kirja, jos harrastus jatuu!

Muistikirjassa oli ihan nätit kannet, mutta halusin kirjan näyttävän enemmän kalenterilta, joten printtasin vuosiluvun 2017 paksulla fontilla paperille, liimasin mustalle pohjalle ja tein vielä pienet koristelävistykset joka kulmaan. Seuraavassa kuvassa näkyy, minkälaiselata bullet journalini kansi nyt näyttää.

bullet-journal-kansi

Aloitin kalenterin tekemällä sisällysluettelon, jossa ei ole vielä paljon mitään. Seuraavan aukeaman olen omistanut tammikuulle.

bullet-journal-kalenteri

Printtasin suomenkielisen kalenterin täältä (samalta sivulta löytyy myös bullet journal asiaa suomeksi):
www.perhekerho.net/askartelu/aloita_bullet_journal_vihko.html

Kalenteriin ja sen viereen on merkattu kuukauden tärkeimmät tapahtumat ja sovitut menot. Ei kuitenkaan työjuttuja, koska niitä varten minulle on eri kalenteri.

Seuraavalta aukeamalta löytyy treenikalenteri, jossa ei ole vielä paljon merkintöjä. Aloitin pitää myös päiväkohtaisen bullet journalin, mutta revin sen loppujen lopuksi irti, kun ei minulla ollut sinne oikein mitään kirjoitettavaa. Pidän työjutut joka tapauksessa eri paikassa. Oma bullet journalini ei siis ihan vastaa sitä, mitä systeemin isä Ryder Carrol on omilla sivuillaan esittänyt: http://bulletjournal.com/get-started. Minun muistikirjani on enemmän painottunut kuukausiaukeamiin ja yksittäisiin projekteihin, kuten esimerkiksi laihduttamiseen ja liikuntapäiväkirjan pitämiseen.

bullet-journal-tammikuu

Koristelin tammikuun aukeaman vielä värittämällä ja liimaamalla hauskan lumiukon oikeaan alakulmaan. Alun perin printtasin tämän kuvan jo joulukuussa ja minun piti käyttää se joulukorttiin, mutta se jäi käyttämättä ja käytin sen nyt tähän. Kuva on peräisin täältä: freedeariedollsdigistamps.blogspot.fi

Paljon muuta ei bullet journalini vielä sisällä, mutta palaan varmaan asiaan myöhemmin tänä vuonna, kun on enemmän esiteltävää!

Jätä kommentti